• Super snelle verzending indien alles op voorraad is. Vaak binnen 3 dagen in huis!
  • Houdt U er rekening mee dat bij temperaturen onder de 8 graden er een pakketpost nodig is met heatpack! Deze keuze vind U in uw bestelscherm bij " Bereken uw verzendkosten".
  • Wist u dat we ook cadeaubonnen verstrekken. Cadeaubonnen zijn altijd leuk om te geven en te krijgen.
  • Cadeau nodig...kijk eens in onze rubriek "Pluche & Cadeau"s". Vele nieuwe producten toegevoegd.
  • Top kwaliteit Emer gekweekte planten en In Vitro Cup's voor schappelijke prijzen!

Hoe vaak water verversen?

 

Het beste kan men dat 1 keer per twee weken doen.

Normaal gesproken kan men het beste 10 tot 20% van het water verversen. NIET meer want door de verversing veranderd de waterkwaliteit en een grote verandering is niet goed voor de vissen en de andere aquarium bewoners zoals slakken, planten enz.

Verversen kan op verschillende manieren. Maar met een gewone tuinslang of een hevel-bodemreiniger zijn de meest voorkomende.

De tuinslang is echter niet aan te bevelen als men gelijktijdig ook de bodem wil reinigen omdat deze vaak ook het zand en/of grind opzuigt tenzij men een paar centimeter boven de bodem blijft. Dat is echter lastig en vaak komt men te dicht bij de bodembedekking en wordt deze mee opgezogen. Wil men alleen het water verversen en niet de rommel van de bodem afhevelen dan volstaat een tuinslang natuurlijk prima.

Een hevel-bodemreiniger zuigt geen zand of grind op vanwege de vorm en er zit een roostertje in wat het zand en/of grind tegenhoudt. Bovendien kan men de "klok" (het onderste stuk) in het zand of grind drukken waardoor de rommel ertussen ook wordt opgezogen. Er zijn zeer veel soorten en merken in de handel verkrijgbaar.