Al onze planten & mossen zijn van hoge kwaliteit en zullen zeker aan uw verwachtingen voldoen.

 

Onze planten worden "emers" gekweekt.

Het verschil tussen “emers” en “submers” aquariumplanten kweken. “Submers” betekent letterlijk “onder water”, je kweekt dus je aquariumplanten wanneer die volledig ondergedompeld zijn. Emers, daarentegen, betekent “boven water”. Je kweekt dus de plantjes terwijl die grotendeels boven het water zitten. Hierdoor dus geen last van vervelende algen en sterke planten.

De voordelen van in vitro t.o.v. standaard aquariumplanten:

In vitro aquariumplanten zijn aquariumplanten die zijn gekweekt in een laboratorium onder gecontroleerde omstandigheden. In vitro aquariumplanten worden dan ook geleverd in plastic cup in plaats van het loodje of de standaard pot die je vaak ziet in de dierenwinkel.

 
Op deze manier kan er voor worden gezorgd dat er geen ongedierte zoals slakken en wormpjes bij de planten kunnen komen. Dit resulteert er dan ook in dat er geen gif hoeft te worden gebruikt om de aquariumplanten behandelen tegen deze ongedierte. Dit maakt de planten:
 
1. 100% Veilig voor garnalen en andere aquarium bewoners.
2. Vrij van plaag dieren en bestrijdingsmiddelen.
3. Kan direct in het aquarium worden gebruikt.
 
De In Vitro planten worden gekweekt op een gel laag in de cups. Deze gel laag bevat voldoende voedingsstoffen voor de plant om een langere tijd te overleven en te groeien in de cup. Omdat deze gel later gemakkelijk te verwijderen is beschadigen de wortels niet, wat bij planten in steenwol wel vaak het geval is. Tevens zijn de cups voorzien van ademende folie waardoor de aquariumplanten altijd voldoende zuurstof krijgen.

 

Ons assortiment is geen plantenvoeding gewend of Co2 en zullen dit ook niet nodig hebben om mooi te blijven.

 

We kunnen veel leveren, maar niet alles kan op voorraad zijn. Mocht u een In Vitro soort willen bestellen die niet in de webshop staat vermeld, gaat daar maximaal een week overheen voordat wij ze binnen krijgen.

 

Bij bestellen van soorten die niet in onze webshop staan, dient er rekening mee te houden dat de afname minimaal 2 cups zijn van 1 soort.

 

 

Bent u op zoek naar andere soorten aquarium planten laat het ons weten en we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen en kunnen we de gewenste planten voor u bestellen.

 

 

Het planten van de aquariumplanten.
 
Het planten van de plantjes uit de in vitro cups is net zo gemakkelijk als het planten van de standaard aquariumplanten uit pot. Hoewel de planten uit de in vitro cups kleiner zijn slaan deze snel aan in het aquarium en beginnen ze meteen met groeien. Door de volgende plant instructies te volgen zal de plant snel starten en uitgroeien tot een mooie, volle bos:
 
1: Haal de planten uit de cup en was de gel laag er af.
2: Verdeel de planten over meerdere kleine porties.
3: Plant de kleinere porties op een paar centimeter van elkaar.
4: Zie uw planten groeien en geniet!